Nyheder fra Folkesparekassen


Streg

Ja til sammenlægning med Folkesparekassen


[04.04.2014]
Det blev til et enstemmigt ja fra andelshaverne i Funder Fælleskasse til en sammenlægning med Folkesparekassen.

På den ekstraordinære generalforsamling torsdag aften stemte alle fremmødte for, at andelskassen med omkring 200 kunder og andelshavere fremover skal være en del af Folkesparekassen. Nu er det op til Finanstilsynet, at give den endelige godkendelse af sammenlægningen, der i givet fald forventes gennemført inden sommerferien.

 

Ny mand i spidsen for Silkeborg afdeling


[02.04.2014]
Jens Kjærsgaard, 46 år, er fra 1. april ansat som ny afdelingsleder i Folkesparekassen Silkeborg. Her afløser han Brian Enevoldsen, der har overtaget posten som afdelingsleder i Aarhusafdelingen. Jens Kjærsgaard kommer fra Den Jyske Sparekasse i Farsø, hvor han har siddet med rådgivning af erhvervskunder. Han har en HD i Finansiering fra Handelshøjskolen i København og har mere end 20 års solid erfaring i den finansielle sektor med rådgivning og kreditgivning især til erhvervskunder. Tidligere har han blandt andet arbejdet i Jyske Bank i Silkeborg, i FIH og i Nykredit.

 

I Folkesparekassen vil Jens have ansvaret for ledelse af afdelingen samt for rådgivning af afdelingens erhvervskunder. "Jeg er rigtig glad for at vende tilbage til Silkeborg og glæder mig til at samarbejde med de lokale virksomheder," siger Jens Kjærsgaard. Også Folkesparekassens bæredygtige profil tiltaler ham. "Jeg ser frem til at udbrede Folkesparekassens helt unikke DNA. Det er udelukkende kundernes pengeinstitut. Her er det ikke nødvendigt med store overskud til aktionærer, der vil have afkast," fortsætter han. "Kundernes penge bliver i systemet og der skal kun være overskud nok til at sikre sparekassens drift og fortsatte udvikling."

Jens er bosiddende i Silkeborg, kun godt 10 minutters rask cykeltur fra sit nye arbejdssted på Herningvej. Han er oprindelig nordjyde, mere præcist fra Hjørring. Han har også tilbragt nogle år i og omkring hovedstaden, men de seneste 16 år har han og familien boet i Silkeborg. Hustruen Dorthe er lægesekretær på Aleris-Hamlet i Aarhus, men har tidligere været 11 år i lægepraksis i Silkeborg. Sammen har de sønnerne Mathias på 13 år, der er aktiv håndbold- og fodboldspiller i den lokale sportsklub, og Christian på 15, der spiller håndbold i Silkeborg Voel KFUM. Til familien hører også Baloo, en sort labrador af typen F1. Jens er selv sportsinteresseret, og i den sparsomme fritid når han ind i mellem i fitnesscenter eller ud på en løbetur. Derudover har han et golfmedlemsskab, som dog ikke er blevet brugt så flittigt på det seneste.

Årsregnskab 2013: Fremgang i udlån og antal kunder


[14.02.2014]
"Vi glæder os over, at vi i 2013 har haft en stor tilgang af nye kunder og samtidig øget vores vækst i udlån sammenlignet med tidligere år," siger Martha Petersen til årets regnskab, der på driften viser et overskud før skat på 2,8 mio. kr. Det er en forbedring på 0,4 mio. kr. i forhold til 2012.

"Vores holdninger til bæredygtighed for økonomi, samfund og miljø tiltaler rigtig mange. Den markante tilgang af nye kunder er primært kommet ved større synlighed. Dels med en bedre placering af afdelingen i Aarhus, dels ved en øget markedsføring af vores bæredygtige værdier," uddyber direktøren. I foråret blev Ebeltoft Andelskasse lagt sammen med Folkesparekassen. Det har også været med til at skabe større aktivitet. Læs hele Martha Petersens bemærkning til regnskabet samt Folkesparekassen årsregnskab for 2013.

Ny afdelingsleder i Aarhus

[13.01.2014]
Brian Enevoldsen er udnævnt til ny afdelingsleder i Aarhus pr. 1. marts. Brian er i dag afdelingsleder i Silkeborg, hvilket han har været i 2 1/2 år.

Han overtager stillingen efter Helle Nedergaard, der har valgt at søge nye udfordringer. Som følge af at Brian Enevoldsen tiltræder som leder i Aarhus, er vi i færd med at finde en ny afdelingsleder til Silkeborg.

 

Deltag i Eventyrløbet med Folkesparekassen


[07.01.2014]
Kom med til Danmarks største motionsløb
Uanset om du vil sætte ny rekord på 10 km eller blot vil have lidt frisk luft og en dag i hyggeligt samvær, så meld dig til Eventyrløbet i Odense. Vi samler igen i år et hold fra Folkesparekassen, der vil gå, lunte eller løbe en tur med os. Det foregår ved Trefor Park i Odense torsdag den 29. maj på Kr. Himmelfartsdag.

Du kan vælge at løbe 5 eller 10 km og børn mellem 3 og 14 år kan deltage i børneløbet på 2,1 km. Når distancen er gennemført, samles vi i vores eget telt til lidt hyggeligt samvær samt øl og vand, pølser og andre "sunde" snacks. Du kan tilmelde dig allerede nu, og er du tilmeldt inden 1. april, betaler vi startgebyret på 60-150 kr.

Du skal indbetale et depositum på 100 kr. pr. deltager på konto 9860 000202231 før vi reserverer startnumre til dig. Beløbet får du retur, når du har deltaget i Eventyrløbet.

 

TILMELDING
Eventyrløbet i Odense
torsdag den 29. maj

Tilmeld dig her

Folkesparekassen og Funder Fælleskasse Andelskasse går sammen


[20.12.2013]
Familien forenes i Silkeborg
Bestyrelserne i Funder Fælleskasse Andelskasse og Folkesparekassen har aftalt at indstille til en sammenlægning af de to pengeinstitutter med Folkesparekassen som den fortsættende part. Bliver sammenlægningen godkendt af henholdsvis andelshaverne og garanterne, vil der være tale om en usædvanlig familiesammenføring blandt danske pengeinstitutter, idet Folkesparekassen udsprang af netop Funder Fælleskasse tilbage i 1983.

 

Funder Fælleskasse åbnede i december 1974 i en privat kælder og flyttede til den nuværende adresse på Herningvej i 1981. Fælleskassen havde kun to produkter - indlån og udlån. Med tiden opstod ønsket om at kunne tilbyde hele paletten af bankprodukter. Det blev dog anset som et risikabelt træk, og for ikke at sætte den lille solide fælleskasse over styr blev man enige om at vove springet i en særskilt virksomhed. På den baggrund blev Folkesparekassen etableret i 1983. Så kunne man se om det kunne holde. Om det var bæredygtigt.

> Se nyheden på finanswatch.dk

Og det var det. I de følgende godt 30 år er Folkesparekassen vokset langt over hovedet på ophavet, som den altså nu ønsker at gå sammen med. Funder Fælleskasse står overfor en række udfordringer. Direktørskifte indenfor kort tid, stadig større administrative krav samt behov for nye tiltag på it-området. Bestyrelsen har derfor overvejet fremtiden for andelskassen det seneste år. Efter en grundig analyse er konklusionen, at den bedste løsning for sikring af fremtiden er en sammenlægning med Folkesparekassen. Sammenlægningen indstilles til godkendelse på Funder Fælleskasses generalforsamling den 20. marts og på Folkesparekassens repræsentantskabsmøde den 22. marts.


Streg

Laveste rente nogensinde på Totalkredit-lån


[28.11.2013]
Totalkredit har netop afsluttet rentetilpasningsauktionerne for 33.000 lån, og låntagere med F1-lån kan se frem til den laveste rente nogensinde. For kunder i Folkesparekassen med Totalkredits tilpasningslån vil de nye renter være en tidlig julegave. Har man F1-lån uden afdrag bliver den månedlige ydelse næste år på blot 700 kr. pr. lånt million. Især for boligejere med F5-lån er der store besparelser i vente.

 

Det er lykkedes at slå alle renterekorder af banen ved Totalkredits rentetilpasningsauktioner. Renten på de 1-årige rentetilpasningslån har nemlig aldrig været lavere. Over 33.000 lån fik ny rente ved Totalkredits rentetilpasningsauktioner i november, og 22.000 låntagere med F1-lån fik den absolut laveste rente på blot 0,25 %. "Kunder i Folkesparekassen, som netop har fået deres Totalkredit-lån rentetilpasset, kan se frem til en rekordlav rente fra 1. januar 2014. Den nye F1-rente bliver barberet yderligere ned til 0,25 % - hvilket også indbefatter kursskæringen på 0,10 %. Dermed slår den nye rente rekorden fra refinansieringen sidste år. Har man et F1-lån med afdrag vil den månedlige ydelse efter skat være på 3.250 kr. pr. lånt million, og har man valgt F1-lån uden afdrag, vil ydelsen efter skat være på blot 690 kr. pr. lånt million", fortæller Brian Enevoldsen, der er afdelingsleder i Folkesparekassens Silkeborg-afdeling.

Tidlig julegave til boligejere med F5-lån
Der er de største besparelser i vente for låntagere med et femårigt tilpasningslån. Kunder med Totalkredits F5-lån går fra en rente på 4,59 % til en rente på 1,32 %. Låntagere med F5 kan dermed se frem til en månedlig besparelse på 928 kr. pr. lånt million, hvis lånet er med afdrag, og 1.854 kr. for den afdragsfrie variant. Kunder med F3-lån, der hidtil har lydt på 2,26 %, kan nu se frem til en rente på 0,67 % de næste tre år. Det sparer dem ca. 10.000 kr. om året på et lån med afdragsfrihed. "Mange boligejere med F5-lån kan godt fejre de gedigne besparelser ved årets renteauktioner og samtidig glæde sig over, at de sidder med et attraktivt lån med en utrolig lav rente, som de samtidig har sikkerhed for i en længere årrække end de traditionelle F1-lån," forklarer Brian Enevoldsen og tilføjer: "Et godt råd til de kunder, der nu får ny rente, er at ændre renteudgiften på forskudsopgørelsen for næste år, så man ikke ender med en restskat, når 2014 er omme".

Renteændringerne træder i kraft den 1. januar 2014.

Mere end 2.000 har meldt sig til brugerpanel om fremtidens netbank


[22.11.2013]
For nylig kunne brugere af Folkesparekassen Netbank tilmelde sig et online brugerpanel, der frem mod jul skal vurdere basisfunktionalitet, design og nye servicefunktioner i en fremtidig udgave af Netbank. Det samme kunne alle kunder i de pengeinstitutter, der ligesom Folkesparekassen anvender SDC som datacentral.

På blot 48 timer havde mere end 800 tilmeldt sig, og da alle nordiske brugere havde fået muligheden, var tallet på over 2000 personer. Hvor mange af Folkesparekassens brugere, der har tilmeldt sig er ikke oplyst, men under alle omstændigheder vidner den imponerende tilslutning om stor interesse for at gøre Netbank endnu bedre.

Det store panel deles i 4 grupper, der hver især vil blive kontaktet af SDC 3-4 gange i løbet af december. Ved udgangen af året er målet for projektet et katalog over tiltag, der kan løfte pengeinstitutternes selvbetjeningsydelser til næste generation.

Køb træer til folkeskoven i din afdeling


[11.10.2013]
Nu kan du købe træer til Danmarks nye folkeskove i alle Folkesparekassens afdelinger og på den måde være med til at sikre rent drikkevand, mindre CO2 i luften og flere rekreative områder til fremtidige generationer. Som privat kan du købe min. 4 træer á 19 kr., det vil sige i alt 76 kr. Virksomheder kan købe fra 50 træer. Pengene bliver sat direkte ind på folkeskovens konto i Folkesparekassen, og du får et takkediplom med hjem designet af kunstneren Anja Hjort Løfkvist.

 

Samtidig kan du bestemme, i hvilken skov dine træer skal plantes. Der er indtil videre indgået aftale om plantning af nye skove i Aarhus, Odense, Randers og Høje Taastrup, og flere kommuner forventes at komme til inden længe.

Som noget nyt kan du også købe klistermærker, som du kan montere på din bil, motorcykel eller varevogn. Et mærke med teksten "Jeg har køb 5 træer som hjælp til renere luft og rent drikkevand" koster kun 100 kr. Med mærket, der gør dit køretøj CO2-neutral+, kan du købe 21 træer for 399 kr. (bil og MC) eller 50 træer for 950 kr. (varevogn).

Læs mere om folkeskoven og sparekassens samarbejde med Growing Trees Network her

Basalindlånskonto.dk - Ny prisportal


[16.09.2013]
Fra i dag kan de danske forbrugere klikke sig ind på en ny prisportal og se, hvad en basal indlånskonto koster i de danske, grønlandske og færøske banker, herunder også Folkesparekassen. Det er frivilligt for pengeinstitutterne at deltage på basalindlånskonto.dk, som Finansrådet står bag.

basalindlånskonto.dk kan forbrugerne finde oplysninger om såvel oprettelsesomkostninger som de årlige omkostninger knyttet til en basal indlånskonto. De kan også se prisen på den korttype, som de forskellige banker tilbyder til kontoen. Og endelig kan de finde priser på andre serviceydelser i den enkelte bank såsom kassebetjening og kontanthævninger i bankernes automater.

Specialtilbud til nyt show med Søren Dahl


[29.08.2013]
Torsdag den 26. september kl. 20 præsenterer Søren Dahl sit nye show "Kun én som dig" på Horsens Ny Teater. Showet bliver en kærlig omfavnelse af livet og det enkelte individs enestående væsen. Det bliver bæredygtigt, både hvad angår det kulinariske på scenen samt medbragt strøm fra vindmøller.

 
Et koncertflygel, et filmlærred og et komfur er uundværlige rekvisitter, når Søren Dahl forholder sig til livet på godt og ondt og viser sine helt unikke samtaleevner. Kun én som dig - vil også indeholde helt nye vinkler på musicaltraditionerne, alt sammen afleveret i Sørens velkendte humoristiske og musikalske stil. Vanen tro bliver kendte danskere inviteret til en interessant snak. På denne aften kan du møde stand-up komikeren Thomas Warberg, kendt fra fx Live fra Bremen og sangerinden Ann-Mette Elten, som de fleste kender fra bandet På Slaget 12.

Gennem Folkesparekassen har du nu mulighed for at købe billetter til showet til specialpris - 120 kr. + gebyr (mod normalt 220 kr. + gebyr). Specialtilbuddet gælder kun, når du bruger nedenstående link.

- Køb billetter til specialpris via dette link til Billetlugen.dk

Du får oven i købet en DVD med optagelse fra showet 40+4 (normalpris 179 kr.) og en kop kaffe, øl/vand eller et glas vin med i prisen. (kræver du viser din billet i caféen).

Nemmere og mere sikkert når du betaler med kort på nettet

[27.08.2013]
Har du brugt dit Visa/Dankort eller dit Mastercard Debit til at betale for varer på webshops, der bruger Verified by Visa eller Mastercard SecureCode? Mange oplever, at det kan være svært at huske det kodeord, de selv har valgt. Den 30. oktober bliver det nemmere at bruge løsningen, og samtidig øges sikkerheden. Dermed bliver det sværere for IT-kriminelle at misbruge dit kort, og du slipper for at skulle huske et kodeord, som du måske kun sjældent har brug for.

Engangskode på SMS
Fremover modtager du i stedet en engangskode på SMS, inden din betaling på netbutikken kan afsluttes. Koden bliver sendt til det mobilnummer, du har tilknyttet betalingskortet, og købet kan først bekræftes, når du har indtastet engangskoden i skærmbilledet. Den nye løsning gælder kun i de netbutikker (fortrinsvis udenlandske), der er tilknyttet sikkerhedsløsningen Verified by Visa/ MasterCard Secure Code. Hvis du ikke har et kort med Visa eller et MasterCard Debit, eller hvis du aldrig handler på nettet, behøver du ikke foretage dig noget.

Tilmelding til løsningen
Efter 30. oktober kan du tilmelde dig ordningen her. Tilmelding kan også ske første gang du skal betale i en netbutik, der anvender Verified by Visa/ MasterCard Secure Code. Her bliver du ledt direkte til tilmeldingssiden, før du kan betale. Løsningen forudsætter både, at du har en mobiltelefon, og at du har NemID, som du for en sikkerheds skyld skal bruge ved tilmelding. Vær opmærksom på, at tilmelding kun kan foretages fra en pc eller Mac, da NemID på nuværende tidspunkt ikke fungerer på tablets og smartphones. Efter du er tilmeldt, kan du naturligvis handle på internettet via tablets og smartphones, som du plejer.

Ny sikkerhedsløsning - Almindelige spørgsmål og svar

Regler for Visa/Dankort og MasterCard Debit pr. 30 oktober 2013

Halvårsregnskab: Vækst i forretningsomfanget og styrket solvens


[23.08.2013]
Folkesparekassen noterer en vækst i det samlede forretningsomfang på 12,8% siden årsskiftet. Samtidig er solvensen styrket med 1,6% point og ligger nu på 19,2%. Begge dele er påvirket af sammenlægningen med Ebeltoft Andelskasse. Det samme gælder driftsresultatet, der udgør 374 t.kr. før skat.

Se halvårsrapporten for 2013 her

Driftsresultat
Halvårets resultat blev 374 t.kr. før skat mod -388 t.kr. i første halvår 2012. I halvårets resultat 2013 indgår et driftsunderskud på 252 t.kr. fra Ebeltoft Andelskasse. Andelskassens resultat for halvåret er sammenlagt med Folkesparekassens resultat.

Netto rente- og gebyrindtægter er i forhold til 1. halvår 2012 steget med 655 t.kr. svarende til 4,7% fra 13.911 t.kr. til 14.566 t.kr. Stigningen kan blandt andet tilskrives sammenlægningen med Ebeltoft Andelskasse, hvor nettorente- og gebyrindtægter udgør 1.014 t.kr. Ses bort herfra har der for den øvrige del af Folkesparekassen været et fald i posten på 359 t.kr. svarende til 2,6%. En væsentlig forklaring på dette er faldende obligationsrenter. Derudover kan det konstateres, at en stadig større andel af det samlede udlån til kunder kan henføres til lavrenteudlån.

Kursreguleringerne udviser et tab på 174 t.kr., mens der under andre ordinære indtægter er en samlet indtjening på 1.081 t.kr., der stammer fra avancer ved salg af domicilejendomme i Aarhus og Varde.

Udgifter til personale og administration er steget fra 11.487 t.kr. til 13.171 t.kr., hvilket er en stigning på 1.684 t.kr. svarende til 14,7%. Heraf udgør 919 t.kr. omkostninger afholdt i Ebeltoft Andelskasse i 1. halvår. I den øvrige del af Folkesparekassen er der en stigning på 765 t.kr. Stigningen kan blandt andet tilskrives en øget markedsføringsindsats og flytning til nye lokaler i Aarhus. Derudover er omkostningerne påvirket af sammenlægningen med Ebeltoft Andelskasse. Halvårets nedskrivninger på udlån og andre tilgodehavender blev på 804 t.kr. mod 3.191 t.kr. i den første del af 2012.

Balance
Folkesparekassens balance er steget fra 530,4 mio. kr. ved udgangen af 2012 til 598,6 mio. kr.ved halvåret 2013. Det er en stigning på 68,1 mio. kr. svarende til 12,8%. Heraf udgør den overtagne balance fra Ebeltoft 51,4 mio. kr. Ses bort herfra har der været en stigning på 16,7 mio. kr., svarende til 3,2 %. Udlånet er steget fra 269,9 mio. kr. til 303,4 mio. kr. i samme periode. Det er en vækst på 33,5 mio. kr. Heraf kan 26,9 mio. kr. henføres til engagementer, der er overtaget i forbindelse med sammenlægningen med Ebeltoft Andelskasse. Ses på den øvrige del af Folkesparekassen har stigningen været på 6,6 mio. kr. svarende til 2,5% i perioden.

Indlån er steget fra 398,5 mio. kr. til 467,7 mio. kr. ved halvåret. Det er en stigning på 69,2 mio. kr. svarende til 17,4%. Af indlånsstigningen udgør 42,2 mio. kr. indlån i Ebeltoft. I den øvrige del af Folkesparekassen har stigningen været på 27,0 mio. kr., hvilket er 6,8%. Indlånsstigningen skyldes stor opsparingslyst hos kunderne samt tilgang af nye kunder. Størstedelen af det nye indskud indsættes på rentefrie indlånskonti med opsparing af mulighed for lavrentelån.

Egenkapital og solvens
Sparekassens egenkapital udgør 73,2 mio. kr. Det er en stigning på 8,7 mio. kr. i halvåret. En stor del af stigningen skyldes sammenlægningen med Ebeltoft Andelskasse. Folkesparekassens solvens udgør 19,2% pr. 30. juni 2012 mod 17,6% ultimo 2012 og er dermed styrket med 1,6% point. Solvensbehovet er fastlagt til 10,8%. Den solvensmæssige overdækning kan beregnes til 8,4%. Folkesparekassen er således et solidt og sikkert pengeinstitut for kunderne.

Kunder og garanter
Folkesparekassen har 7.635 kunder pr. 30. juni 2013. Der har været en stigning i antallet af kunder på 730 siden årsskiftet. 538 kunder er fortsættende kunder fra Ebeltoft Andelskasse, mens 192 er blevet kunder i Folkesparekassens øvrige afdelinger. Antallet af garanter er 3.616, hvilket er en fremgang på 269 på det halve år. Stigningen kan primært henføres til andelshavere i Ebeltoft Andelskasse, idet de har fået ombyttet andelsbeviser til garantbeviser.

Martha Petersen
Direktør

Folkesparekassen ny sponsor for SMUK Kvindeløb


[16.08.2013]
Folkesparekassen er blevet sponsor for SMUK Kvindeløb 2013 i Silkeborg, der finder sted ved Ferskvandscentret søndag den 8. september.

SMUK Kvindeløb i Silkeborg arrangeres af SMT, Silkeborg Motion- og Triklub, der også står bag en række andre motionsbegivenheder i det midtjyske.

Vi markerer sponsoratet ved at invitere et hold af piger/kvinder ud at løbe for sparekassen. Startnummer til de 10 første tilmeldte er gratis, ligesom de får en lækker løbetrøje fra Folkesparekassen at løbe i. Efter løbet får alle, der gennemfører de 5 eller 10 km en goodie-bag med en masse spændende indhold.

 

Nye medarbejdere til Silkeborg og Aarhus

[09.08.2013]
Maibrit Krogsgaard, ny kunderådgiver i Folkesparekassen, Silkeborg
Maibrit Krogsgaard er pr. 1/7 2013 ansat som kunderådgiver hos Folkesparekassen i Silkeborg. Maibritt Krogsgaard er 30 år og opvokset i Videbæk. Efter handelsskolen begyndte hun sin karriere som finanselev hos Nykredit i Herning. Ved endt uddannelse i 2005 kom hun til Nykredit i Silkeborg. I 2008 tog hun uddannelsen til formuerådgiver hos Nykredit.

I første halvår af 2013 har Maibrit Krogsgaard arbejdet på domkirkepladsen hos Nykredit i Aarhus. Maibrit har i alt 10 års erfaring og hendes dagligdag har bestået af rådgivning om boligfinansiering, realkreditlån, bank, forsikring, pension og investering. Derudover har hun indtil 2009 også vurderet ejendomme i forbindelse med långivning.

Maibrit Krogsgaard bor i Silkeborg med kæresten Lars, og deres to børn, Filippa og Tristan på henholdsvis fire og to år, samt familiens islandske fårehund, Snati. I fritiden spiller hun fodbold i Silkeborg KFUM, løber og nyder tiden med venner og sin lille familie. Maibritt Krogsgaard har også et stort rejsehjerte og er både til charter- og skiferie.

Maibrit Krogsgaard stiftede første gang bekendtskab med Folkesparekassen via arbejde og aviser. Hun ser frem til at lære sparekassens systemer og ikke mindst nye, søde kollegaer at kende.

 

Tenna Hedeager, ny finanstrainee i Folkesparekassen, Aarhus
Tenna Hedeager er fra 24. juni ansat som finanstrainee hos Folkesparekassen i Aarhus. Den 22-årige trainee tiltræder en ny stilling og bliver den sjette medarbejder i afdelingen. Hun er uddannet finansøkonom fra Erhvervsakademi Aarhus i Viby. Tenna har desuden været i praktik og studiemedarbejder hos Merkur Andelskasse.

Hun er opvokset på en økologisk bondegård Vestjylland, hvor hendes far Chriss Hedeager, som er 12. generation på gården, i 1997 lagde hele driften om til økologisk landbrug. De bæredygtige værdier kommer altså helt naturligt for Tenna. Privat bor hun i Højbjerg med kæresten Thomas og i fritiden dyrker hun yoga, løb, venner og familie.

Tenna forventer at være færdiguddannet privatrådgiver i juni 2014.

 

Ændring af gebyrer på serviceydelser


[28.06.2013]
Den 1. oktober 2013 forhøjer vi priserne for en række serviceydelser. Det drejer sig primært om ydelser, der kræver personlig betjening. Begrundelsen er dels, at omkostningerne til medarbejdere er steget, fordi det er pålagt danske pengeinstitutter at betale en forhøjet lønsumsafgift til Staten. Derudover er det vores politik, at omkostninger i videst mulige omfang skal afspejles direkte i de enkelte ydelser, så ingen kunder skal betale for det, andre kunder får.

Gebyrer pr. 1. oktober 2013

- Bank- og konto-til-konto overførsel udført af Folkesparekassen
25 kr.
- Udstedelse af bank- og gavecheck 35 kr.
- Dækningskontrol ved udbetaling af fremmede checks 35 kr.
- Betaling af FI-kort og Girokort ved kassen 30 kr.
- Regningsbetaling uden kodelinje ved kassen 40 kr.
- Besvarelse af saldoforespørgsel 25 kr.
- Kontoudtog udskrevet i Folkesparekassen 30 kr.
- Kontoudtog med fast frekvens 20 kr.5 nemme og billige alternativer
Hvis du anvender Folkesparekassens muligheder for selvbetjening, kan du spare både tid og penge.

- Beskedservice
- Netbank
- Mobilbank
- Kontokig
- Hæveautomater (Brug funktionen "sidste 5 posteringer")

Kom ind og få en snak om, hvordan du nemmest og billigst får foretaget dine betalinger, og hvordan du opnår overblik over dine konti. Vi vejleder dig naturligvis gerne i brugen af de muligheder, vi tilbyder.

Pr. 1. juli 2013 ændrer vi priserne for etablering af bevilget overtræk. Herefter vil priserne være:

Op til 4.999 kr.100 kr.
5.000 - 9.999 kr.200 kr.
10.000 - 49.999 kr.350 kr.
50.000 - 249.999 kr.600 kr.
250.000 kr. - og derover1.200 kr.


Pr. 1. juli 2013 ændrer vi derudover prisen for overførsel af pensionsordninger til andre pengeinstitutter til 500 kr.

Vi ændrer rentesatserne på udlån

[31.05.2013]
Pr. 1. juli 2013 hæver vi renterne på en række almindelige udlån med 0,50% svarende til nominelt 0,54%. Derudover hæver vi samme dato rentesatsen på vores lavrenteudlån med 1,0% svarende til 1,08%.

Begrundelsen for ændringerne er udefra kommende omkostninger samt øgede krav til egenkapital.

Vi bidrager fortsat såvel til betaling for krakkede banker samt til opbygning af en pulje til dækning af fremtidige tab på eventuelle nye bankkrak. Derudover bliver vi pålagt at skulle håndtere flere og flere administrative opgaver fra myndighederne. Begge dele øger vores omkostninger.

For at sikre en stabil finansiel sektor bliver der nu stillet krav om langt større egenkapital i pengeinstitutterne. Det betyder, der skal tjenes flere penge.

Vi arbejder målrettet for at få flere kunder til at deles om omkostningerne. Derudover har vi stor fokus på at blive mere og mere effektive i dagligdagen. Det gør det desværre ikke alene. Vi har derfor været nødsaget til at hæve rentesatserne både på almindelige udlånskonti og også på lavrenteudlån. Det er meget sjældent, vi ændrer renten på lavrenteudlån, hvorfor vi gerne vil uddybe denne beslutning nærmere. Se Bestyrelsesformand Mads Velbæks redegørelse her.

Berørte privatkunder vil modtage direkte meddelelse om ændringen. De nye satser vil fremgå af vores hjemmeside fra den 1. juli 2013.

Martha Petersen
Direktør

Stemning og løbefest i Odense


[13.05.2013]
Der blev løbet og hygget til den store guldmedalje, da Folkesparekassens hold af kunder og medarbejdere deltog i Eventyrløbet på Kr. himmelfartsdag. Grillmaster Thomas sørgede for de gode pølser og væskebalancen blev opretholdt med rigelige mængder vand, sodavand og øl. Vejret viste sig fra den pæne side op ad dagen, så der var gode muligheder for lidt afslapning på græsset efter løbeturen.

Tak til alle jer, der var med til at gøre dagen rigtig hyggelig. Forhåbentlig kan vi gentage successen næste år. Se flere billeder på vores side på Facebook

 

 

Har fulgt Folkesparekassen fra første sten


[01.05.2013]
Lis Poulsen, sparekasseassistent, har 30 års jubilæum
Når Folkesparekassen onsdag den 1. maj fylder 30 år, markerer dagen samtidig et jubilæum for sparekasseassistent Lis Poulsen. Lis Poulsen begyndte sin karriere i den danske pengeverden i 1967 som elev i J.A.K. Banken i Silkeborg. I 1974 var hun med til at starte Funder Fælleskasse og i 1983 Folkesparekassen i Silkeborg. Lis Poulsen havde bogstaveligt talt en hånd med ved tilblivelsen af Folkesparekassen på Herningvej, hvor hun fik lov at mure en enkelt sten under opførelsen.

Lis Poulsen er udover jobbet som sparekasseassistent i Folkesparekassen også direktør i Funder Fælleskasse - som har til huse i samme bygning som Folkesparekassen - og redaktør af tidsskriftet for bæredygtig økonomi, J.A.K. Bladet. I dag er sekretærfunktionen overfor J.A.K.?s pengeinstitutter og JAK Danmark blandt den 63-årige sparekasseassistents primære arbejdsopgaver.

Lis Poulsen er gift med næstformand i Folkesparekassen, autoreparatør Kurt Poulsen, og bor i Silkeborg. Parret lever også et aktivt privatliv med blandt andet børn og børnebørn og som lystsejlere i de danske farvande.

 

Ny kollega til Silkeborg


[01.05.2013] opdateret 09.08.2013
Anna Lamp er ansat som regnskabsassistent for Folkesparekassen i en stabsfunktion på hovedkontoret i Silkeborg. Anna er født og opvokset i Hauge ved Herning og fortsatte efter skolen på gymnasiet i Ikast. Her blev hun sproglig student i 1981 og fortsatte på Handelshøjskolen i Herning, hvor hun dimitterede med en handelsvidenskabelig afgangseksamen (HA) i 1984.

Hun sprang direkte ud i jobbet som revisor hos BDO i Herning og Ikast. Her var hun frem til 2004, hvor hun tog springet og blev regnskabschef hos lak -og malervirksomheden Becker Acroma A/S I Herning. I 2007 kom hun til Midt Factoring, hvor hun arbejdede først med at kreditvurdere kunder til fakturabelåning og senere i forsikringsdelen hos Coface som claims manager.

Privat er hun gift med Preben, som er jobkonsulent ved Ikast-Brande Kommune. Sammen har de to udeboende sønner, Michael på 26 år og Simon på 23 år. Michael læser til pædagog, mens Simon netop har afsluttet uddannelsen som markedsføringsøkonom i Aarhus. Anna dyrker cirkeltræning og så er det ellers golf - på hyggeplan - og den 3-årige breton-hund, Zita, som optager fritiden.

 

Ja til sammenlægning med Ebeltoft


[24.04.2013]
Andelshavere og repræsentanter siger ja til sammenlægning.

De demokratiske ledelser, andelshaverne i Ebeltoft Andelskasse og repræsentantskabet i Folkesparekassen, har begge stemt for at gennemføre sammenlægningen af de to pengeinstitutter. Folkesparekassens repræsentantskab blev samlet ved en ekstraordinær generalforsamling den 10. april, hvor 35 ud af 35 fremmødte (og indleverede fuldmagter) stemte for sammenlægningen.

Andelshaverne i Ebeltoft Andelskasse blev indkaldt til to ekstra generalforsamlinger; Den 9. april og igen den 23. april. "Ved den anden ekstraordinære generalforsamling i Ebeltoft stemte 42 ud af 42 stemmeberettigede for. Ingen blanke og ingen imod," oplyser juridisk ansvarlig i Folkesparekassen, Kirsten Majgaard Basse.

Næste skridt på vejen er, at sammenlægningen skal godkendes af Finanstilsynet, og sidst skal sammenlægningen registreres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. "Vi forventer, at godkendelsen og registreringen kan ske inden for 14 dage," siger Kirsten Majgaard Basse. Det er først efter en godkendelse, at det praktiske arbejde med at overføre kunder og tilpasse de to pengeinstitutters teknik til hinanden, kan gå i gang.

 

FAKTA
Ebeltoft Andelskasse er en veldrevet andelskasse med en god solvens på 30 %, en balance på godt 45,9 mio. kroner og 568 kunder. Heraf er 270 andelshavere. Folkesparekassen har en solvens på 17,6 %, en balance på 530 mio. kroner og 7.014 kunder. Heraf er 3.347 garanter. Med sammenlægningen bliver den fælles solvensprocent 18,95 %, balancen rammer 571 mio. kr. og det samlede antal kunder runder 7.500.

 

 

Flere nyheder


Streg

04.04.2014
Ja til sammenlægning

 

02.04.2014
Ny mand i spidsen for Silkeborg afdeling

 

14.02.2014
Årsregnskab 2013

 

13.01.2014
Ny afdelingsleder i Aarhus

 

07.01.2014
Deltag i Eventyrløbet med Folkesparekassen

 

20.12.2013
Folkesparekassen og Funder Fælleskasse Andelskasse går sammen

 

28.11.2013
Laveste rente nogensinde på Totalkredit-lån

 

22.11.2013
Mere end 2.000 har meldt sig til brugerpanel om fremtidens netbank

 

11.10.2013
Køb træer til folkeskoven i din lokale afdeling

 

16.09.2013
Basalindlånskonto.dk - ny prisportal

 

29.08.2013
Specialtilbud til show med Søren Dahl

 

27.08.2013
Ny sikkerhedskode når du betaler med kort på nettet

 

23.08.2013
Halvårsregnskab: Vækst i forretningsomfang og styrket solvens

 

16.08.2013
Folkesparekassen ny sponsor for SMUK Kvindeløb

 

09.08.2013
Nye medarbejdere til Silkeborg og Aarhus

 

28.06.2013
Ændring af gebyrer på serviceydelser

 

31.05.2013
Vi ændrer rentesatserne på udlån

 

13.05.2013
Stemning og løbefest i Odense

 

01.05.2013
Har fulgt Folkesparekassen fra første sten

 

01.05.2013
Ny kollega til Silkeborg

 

24.04.2013
Ja til sammenlægning med Ebeltoft

 

Streg


Læs flere nyheder fra nyhedsarkivet